Szent István Egyetem

Takarmányozástani Tanszék

 

Kezdőlap
Munkatársak
Tevékenység
Laborszolgáltatások
Diplomatervek
Tanszék története
Tananyagok
Linkek

 

Tananyagok

 

     Mezőgazdasági mérnök BSc képzés

Általános takarmányozástan - gyakorlati anyagok

Antinutritív anyagok Bevezetés Energiaértékelés (kérődző)
Energiaértékelés (monogasztrikus állatok) Kérődzők emésztési sajátosságai Szilázsok/szenázsok és szénafélék minősítése
Takarmányismeret 1. Takarmányismeret 2. Takarmányismeret 3.
Takarmányismeret 4.    

Részletes takarmányozástan - gyakorlati anyagok

Alaptakarmány tejelő tehén számára Baromfi emésztési sajátosságok Bevezetés
A brojlercsirke gyakorlati takarmányozása Hízósertés takarmányozása Lótakarmányozás
Monodiétás takarmányozási rendszer A házinyúl takarmányozása A sertés emésztési sajátosságai
Szarvasmarha hízlalás A tejelő tehén takarmányozása Tenyésznövendék és tojótyúk takarmányozása

     Agrármérnöki szak

Takarmányozástan I.

Takarmányozástan II.

Halélettan

Hús- és zsírtermelés élettani és biokémiai alapjai

   

     Gazdasági agrármérnök szak

Halélettan Kiegészítő takarmányozás halastavakban Alkalmazott szarvasmarha takarmányozás
Takarmányozás-élettan Takarmányártalmak, takarmánytoxikológia Termékminőség és termékbiztonság

    Doktori képzés tantárgyai

Halélettan General and Molecular Feed Toxicology Lipid peroxidáció és a biológiai antioxidáns védelem
Takarmánytoxikológia I. és II. Tömegtakarmányok tartósítása, felhasználása és értékelése I. Tömegtakarmányok tartósítása, felhasználása és értékelése I.