Szent István Egyetem

Takarmányozástani Tanszék

 
 Kezdőlap
Munkatársak
Tevékenység
Laborszolgáltatások
Diplomatervek
Tanszék története
Tananyagok
Linkek

 

 

Diplomatervek

A Tanszéken készült diplomadolgozatok 1993-tól kezdődően

 

A Takarmányozástani Tanszék által meghirdetett diplomatémák   

1. A DDGS hasznosításának lehetőségei a baromfi takarmányozásában (irodalmi feldolgozás)
(témavezető: Balláné Dr. Erdélyi Márta egyetemi docens)

2. A DDGS hatása a brojlercsirke húsminőségi paramétereire (irodalmi feldolgozás és kísérletes munka is lehetséges)
(témavezető: Balláné Dr. Erdélyi Márta egyetemi docens)

3. Egyes alternatív hozamfokozókkal elért kutatási eredmények a baromfi takarmányozásában (irodalmi feldolgozás)
(témavezető: Balláné Dr. Erdélyi Márta egyetemi docens)

4. Egyes alternatív hozamfokozók hatása a brojlercsirke termelési paramétereire (Kísérletes munka) (témavezető: Balláné Dr. Erdélyi Márta egyetemi docens)

5. Egyes fitobiotikumok hatása a brojlercsirke egyes húsminőségi paramétereire (Kísérletes munka). (témavezető: Balláné Dr. Erdélyi Márta egyetemi docens)

6. Egyes fitobiotikumok hatása a tojás egyes minőségi paramétereire (Kísérletes munka)
(témavezető: Balláné Dr. Erdélyi Márta egyetemi docens)

7. Vérminták különböző hőmérsékleten és eltérő ideig történő tárolásának hatása a lipidperoxidáció és a glutation redox rendszer néhány paraméterére
(témavezető: Dr. Balogh Krisztián tudományos munkatárs)

8. Különböző takarmány-adalékanyagok hatásának vizsgálata sertésekkel.
(témavezető: Dr. Hausenblasz József tudományos munkatárs)

9. Sertések takarmányozásának vizsgálata x sertéstelepen
(témavezető: Dr. Hausenblasz József tudományos munkatárs)

10. Különböző takarmányok táplálóértékének és/vagy kiegészítő-takarmányok hatásának vizsgálata lovakkal
(témavezető: Dr. Hausenblasz József tudományos munkatárs)

11. Lovak takarmányozásának vizsgálata x ménesben v. lovardában
(témavezető: Dr. Hausenblasz József tudományos munkatárs)

12. Sertések tartástechnológiai és takarmányozási rendszerének áttekintése különös tekintettel a szaporodásbiológiai mutatókra x sertéstelepen
(témavezető: Dr. Mézes Miklós egyetemi tanár)

13.. Melléktermékek (nedves sörtörköly, CGF, paradicsomtörköly) erjedésének és aerob stabilitásának vizsgálata modellsiló-rendszerben
(témavezető: Dr. Orosz Szilvia egyetemi docens)

14. Silózási adalékanyagok (biológiai és szervessav-adalékok) hatásának vizsgálata szálastakarmányokban és melléktermékekben (modellsiló-rendszerben)
(témavezető: Dr. Orosz Szilvia egyetemi docens)

15. Szálastakarmányok (silókukorica, olaszperje és lucerna) erjesztésekor alkalmazott új nagyüzemi bálaképzési és csomagolásai technológia vizsgálata
(témavezető: Dr. Orosz Szilvia egyetemi docens)

16. Új olaszperje fajták és hibridek termesztéstechnológiájának, silózásának, táplálóhatásának vizsgálata és a szilázsok tejelő tehenek takarmányozásába történő beillesztése
(témavezető: Dr. Orosz Szilvia egyetemi docens)

17. Szénakészítési technológiák és az alkalmazott adalékanyagok hatásának vizsgálata
(témavezető: Dr. Orosz Szilvia egyetemi docens)

18. A takarmányozás (elsősorban adalékanyagok) hatása a tejtermelésre és a tej összetételére tejelő tehenészetekben
(témavezető: Dr. Orosz Szilvia egyetemi docens)

19. A takarmányozás és az állategészségi problémák összefüggéseinek elemzése tejelő tehenészetekben (témavezető: Dr. Orosz Szilvia egyetemi docens)