Szent István Egyetem

Takarmányozástani Tanszék

2009.09.23.

 Kezdőlap
Munkatársak
Tevékenység
Laborszolgáltatások
Diplomatervek
Tanszék története
Tananyagok
Linkek

 

 

 A Tanszék tevékenységei

 

A Tanszék főbb kutatási témái 

·        Halhústermelés fejleszése (Dr Mézes Miklós)

·        A glutation peroxidáz szervspecifikus génexpressziójának vizsgálata egyes környezeti indukciós modellekben húsnyúlban (Dr Mézes Miklós)

·        A fontosabb baromfi takarmányok NSP tartalmának vizsgálata, a búza és az árpa etetésének hatása a táplálóanyagok kihasználására és a lipid anyagcsere paramétereire kacsában (Dr. Mézes Miklós-Dr. Vetési Margit)

·        Lipidperoxidáció és a biológiai antioxidáns rendszer vizsgálata gazdasági állatokban (Mézes Miklós)

·        Hazai abrakhüvelyesek- az édes csillagfürt takarmányértékének meghatározása új szempontok alapján (Dr. Vetési Margit)

·        Integrált gazdasági modellek: alternatív baromfi- és pecsenyekacsa-tartás és takarmányozás (Dr. Vetési Margit)

·        Szemestakarmányok etethetőségének vizsgálata a baromfi termelésére és a termék minőségére gyakorolt hatás függvényében (Dr. Vetési Margit)

·       A klímaváltozásra adott technológiai válaszok egyes baromfifajok tartásában (konzorciumi tagként: Dr. Vetési Margit)

·        Lótakarmányozás: a takarmányok emészthetőségének és a kiegészítők hatásának vizsgálata (Dr. Hausenblasz József)

·        Sertés takarmányozása: a takarmányok emészthetőségének és a kiegészítők hatásának vizsgálata (Dr. Hausenblasz József)

·        A táplálóanyagok és a szaporodásbiológia kapcsolata tejelő szarvasmarha állományokban (Dr. Mézes Miklós-Dr. Orosz Szilvia)

·        A silókukorica termésmennyiségének és termésbiztonságának növelése cirokkal vegyesen történő termesztés és silózás során fóliatömlős tartósítási és tárolási technológia felhasználásával (Dr. Orosz Szilvia)

·        Kérődzők takarmányozásának új elvárásai adalékanyaggal tartósított és csomagolt szenázsbálák esetében. Az adalékanyaggal tartósított és egyedileg csomagolt szenázsbálák beltartalmi- és takarmányozási jellemzőinek meghatározása. (Dr. Orosz Szilvia)

·        A gímszarvas táplálékának mennyiségi és minőségi jellemzői és hatásuk az élőhely használatára (Dr. Orosz Szilvia)

·        Minőségi lucernaszéna-készítés technológiájának kifejlesztése kis- és középüzemek számára (Dr. Orosz Szilvia)

 

 

     

Utoljára frissítve: 2009.09.23.